2016 kom att bli ett tungt år vad gällde stor musikalisk talang och flera musikaliska genier valde att kasta in handduken, musiker som präglat musiklivet under den senare delen 1900-talet och de 16 första åren på det andra årtusendet. David Bowie, en ikon på så många vis. Bowie var tidigt ute och präglade musikscenen med sina banbrytande alster. Han gick ständigt nya vägar och revolutionerade musikscenen gång på gång. Han var även en trendsetter på modescenen.

Bland hans mest välkända bidrag till musikscenen hör: The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars var det album som släpptes 6 Juni 1972 och kom att anslå tonen för David Bowies status som Glamrockikon. Albumet är i sin helhet ett stort bidrag till modern rockhistoria med Ziggy Stardust som den låt som för alltid lämnat spår i musikhistorien.

Listan av David Bowies låtklassiker är lång. Ytterligare ett album som kommit att gå till musikhistorien är “Scary Monsters” med bland annat discohitten; Fashion. De flesta har några favoriter av David Bowie samtidigt som han för andra är en av de stora musikerna och har kommit att prägla en stor del av deras liv.