Michael Jackson kallades ”The King of Pop” av en anledning. Hans karriär sträckte sig över mer än fyra årtionden, och under dessa 40 år var han enormt framgångsrik. Sammanlagt sålde han runt 750 miljoner album och singlar under sina år som aktiv artist, och han har blivit inskriven i Rock ’n’ Roll Hall of Fame två gånger, både med Jackson 5 och som soloartist. Michael Jackson har förutom sin musik efterlämnat ett arv genom att han har påverkat musikindustrin enormt. Han anses till exempel vara den som gjorde musikvideon till det den är idag, det vill säga en konstform och ett sätt att marknadsföra sin musik, genom de påkostade musikvideor Jackson själv hade till sin musik under 1980-talet. Den mest ikoniska av dessa är självklart ”Thriller”, där allt från Jacksons röda jacka till dansen och de gula ögonen i slutet har blivit ikoniska och gått till historien som en av de bästa musikvideorna någonsin.

Det är dock inte bara i sin zombie-form som Michael Jackson har gjort intryck på världen. Ett säkert sätt att veta att någon har gått från att vara bara en artist till att bli en odödlig ikon är till exempel att det går att klä ut sig till personen på Halloween, och att folk känner igen en utan problem. Jacksons klädstil (med till exempel den glittrande handsken som kännetecken) och dansmoves (som moonwalken, som för alltid kommer att förknippas med just Jackson) har blivit så ikoniska att detta är fullt möjligt med bara några få attiraljer och lite träning. Om du letar efter andra maskeradkläder ska du gå in på Partykungen.se, som har allt för fest och party.

Trots de många kontroverserna kring Michael Jacksons privatliv, och det hastiga sätt på vilket han dog, kommer hans musik att spelas och hans dansmoves att dansas av många generationer framöver.