Det är många som drömmer om att spela ett musikinstrument. Oavsett om du spelat något instrument tidigare eller inte, finns det flera sätt att uppfylla drömmen.

Hitta rätta instrument

Om du inte vet vilket instrument som du vill spela, så bör du testa några olika innan du köper något, då instrument är ganska dyra. Det finns förvisso olika prisklasser, men vare sig det handlar om musik eller skönhet, så är det alltid bättre att satsa på kvalitet, som Calvin Klein parfym hos parfym.se, och detsamma gäller musikinstrument.

När du väljer instrument kan du utgå från din musiksmak. Titta igenom vilka artister som du gillar eller vilka låtar som du skulle vilja spela, och välj instrument efter det. Om din dröm är att spela Beethovens nia så att det dånar, är piano det självklara valet, men om du främst skulle vilja kompa till popsånger, så kan en gitarr passa bättre. Ett tips är att också gå ut på Youtube och lyssna på favoritlåtar spelade med andra instrument.

Musikinstrument och ljud

Musik låter, det är en naturlig del av nöjet med musik. Men, det kan vara problematiskt utifrån grannar och andra familjemedlemmar – särskilt då du håller på att lära dig ett instrument. För att bli en skicklig musiker behöver du träna och åter träna. Varje stycke som du vill lära dig, behöver du träna på – det gör även personer som spelat i 20 år.

Gitarr är ett instrument som inte behöver låta så mycket. Du kan träna och repetera utan att störa vare sig familj eller grannar. De flesta andra instrument gör dock mer ljud av sig. Om du bor i en lägenhet kan du titta på digitala instrument. Det finns allt från digitala pianon och fioler till trummor och cellon. Genom att spela på ett digitalt instrument har du alltid möjlighet att justera ljudet och använda hörlurar. Tänk dock på att för högt ljud i hörlurar lätt ger tinnitus. Att spela ett digitalt instrument ger inte samma känsla som ett akustiskt, men idag är de digitala instrumenten så bra, att du får bra ljud. De lite dyrare instrumenten ger också mycket “instrumentkänsla”, och det är väl värt att köpa lite bättre kvalitet.

Det bästa sättet för att lära sig ett instrument är att ta musiklektioner. Men, musiklektioner med en riktig musiklärare kan vara dyrt. Om du inte har råd eller möjlighet att ta lektioner varje vecka, så bör du i alla fall i början ta några lektioner, för att få rätt grund för fingersättning och hur du blåser – om du börjat med ett blåsinstrument. Du kan också be en skicklig kompis att visa dig. Att träna in fel grunder innebär att du kommer att behöva lära om dem på nytt. Idag finns det också mycket kurser online – både gratis och som prenumerationer. Du kan lära dig mycket på Youtube, men bör också köpa välrenommerade online-lektioner. Till sist behöver du öva och åter öva för att till slut kunna spela dina favoritmusikstycken!